2009’s September News

Avansert “Light Drill Ship” av MT-Design døpt sist fredag, 4 sept 09 ved Bergen Group Halsnøy.

Fartøyet har utgangspunkt i et MT6016-L skrog design, men i tillegg har det eit ekstra dekk og heilt anna indre arrangement enn tidligare lignande MT-Design. Fartøyet er eit “Light Drill Ship”, utrusta med et nyutvilka båretårn som håndterer to bårestrenger samtidig og ellers komplett utrustet for operasjon ned til 3000 m havdyp.

Det nye fartøyet er utviklet og bygget for Fugro Synergy NV i Holland. Fartøyet er det første med den nye klassenotasjonen “Light Drill Ship”. Skipet skal bl.a. utføre; topp hull boring, prøve-båring for takstvurdering av brønner, undervanns brønn intervensjon, installasjon av undervannstre og moduler, katogori 1, 2 og 3 brønn avstenging, undersøkelse av hydrater, undervanns driftsnedlegging, ROV støtte, Inspeksjon og IRM havbunn grunnarbeid.

Marin Teknikk har utført design, alle konstruksjon og detalj tegninger & beregninger for fartøyet. I tillegg har MT også utført engineering av “top side” og “as built” dokumentasjon for Fugro. Dette har derfor vært et utfordrende og svært interesant oppdrag for Marin Teknikk.

Fartøyet er utrustet med 5 generatorsett, innredning for 70 personer og propellerpakke fra Rolls-Royce. Fugro Synergy vil være klar for operasjon i løpet av måneden.

For Marin Teknikk startet prosjektet tilbake i januar 2006, så det er nå eit langt og omfattende oppdrag som no går mot slutten for oss på MT.

– Top Hole drilling
– Exploration and appraisal well drilling
– Subsea well intervention
– Subsea tree/ module installation and recovery
– Category 1, 2 and 3 well abandonment
– Hydrate investigation
– Subsea decommissoning
– ROV support, survey and IRM seabed excavation